Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва "Туитър", за да нападне топ демократа Адам Шиф от Комисията по разузнаване към Камарата на представителите на САЩ.

Тръмп обвини Шиф, че незаконно е допуснал изтичане на конфиденциална информация относно публикувания през миналата седмица меморандум, написан от председателя на Комисията по разузнаване Девин Нунес от Републиканската партия.

В САЩ разсекретиха спорен меморандум за разследването на Русия
Обновена

В САЩ разсекретиха спорен меморандум за разследването на Русия

Белият дом не е правил редакция на меморандума

Американският лидер също сложи демократа от Калифорния в списъка с "най-големите лъжци и издайници във Вашингтон", нареждайки го до бившия директор на ФБР Джеймс Коми, демократа Марк Уорнър от Комисията по разузнаване към Сената, бившия директор на ЦРУ Джон Бренън и бившия директор на Националното разузнаване Джеймс Клапър.

"Малкият Адам Шиф, който отчаяно се бори за по-висока позиция, е един от най-големите лъжци и издайници във Вашингтон, точно се нарежда до Коми, Уорнър, Бренън и Клапър. Адам допусна незаконно изтичане на конфиденциална информация от изслушване в комисия. Трябва да бъде спрян", призова американският президент в социалната мрежа.

Шиф бързо отговори на обвиненията. Той призова Тръмп да си върши работата вместо да обижда хората.

Доналд Тръмп също използва "Туитър" да нападне Демократическата партия във връзка с искането им за универсално здравеопазване. Тръмп подчерта, че демократите искат да увеличат данъците, за да финансират "неперсонално" здравеопазване, подобно на това във Великобритания.

Всеки конгресен план за имиграцията, който не предвижда стена по границата на САЩ с Мексико, е "пълна загуба на време", написа Тръмп в "Туитър" във връзка с разкриването на двупартиен компромисен план.