Президентът на САЩ Доналд Тръмп използва "Туитър" тази сутрин по адрес на Джон Болтън, след като стана ясно, че излиза нова книга на бившия съветник по национална сигурност. Но в същото време Тръмп може да намери утеха в социологическо проучване на Washington Post-ABC News.

Националното изследване доближава Тръмп до основните кандидати за президент на САЩ от Демократическата партия. Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън води с 4% при сблъсък с Тръмп (50% - 46%). Преди три месеца Байдън водеше със 17%.

Палестина: Светът да бойкотира мирния план на Тръмп

Палестина: Светът да бойкотира мирния план на Тръмп

Премиерът изтъкна, че президентът Махмуд Абас ще свика среща на палестинското ръководство за обсъждане на най-добрите начини да се отговори на плана

Сандърс води с 2% (49 на сто - 47%) на Тръмп. Ейми Клобучар води с един процент (48%-47%), а бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг с 3% (49% - 46%).

Този дефицит на Тръмп срещу топ демократите е сведен наполовина в сравнение с подобно проучване в края на 2019 г.

Проучването показва още, че сенатор Елизабет Уорън е с изравнени позиции с Тръмп. И двамата са подкрепяни от 48% от респондентите.

Болтън уличава Тръмп, че е шантажирал Украйна

Болтън уличава Тръмп, че е шантажирал Украйна

Той разказва в книгата си, чието излизане от печат предстои…

Социологическото изследване е преди да се появи новината, че Болтън публикува книга. Запитани кой ще спечели на изборите през ноември, 49% посочват Тръмп, а 43% кандидата на Демократическата партия.

Това се дължи частично на положителното усещане на американците за икономиката на страната.