Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е прочел доклада на специалния съветник Роберт Мюлер, който разследва намесата на Русия на последните избори за Белия дом прз 2016 г., предаде "Ройтерс".

"Още не съм прочел доклада на Мюлер, въпреки че имам пълното право да го направя", пише Тръмп в Twitter.

Генералният прокурор на САЩ Уилям Бар заяви, че планира да публикува редактирано копие на разследващия доклад от близо 400 страници за намеса на Русия в изборите през 2016 г., ако не и по-рано.

На 22 март Мюлер завърши 22-месечния си опит и Бар изпрати писмо до четири страници на Конгреса два дни по-късно, очертавайки основните констатации.

До седмица спират разследването на Мълър срещу Тръмп

До седмица спират разследването на Мълър срещу Тръмп

Главният прокурор спасява президента на САЩ

Бар заяви на депутатите, че разследването не установява, че членовете на предизборната кампания на Тръмп са сговорили с Русия, но и не са освободили президента от възпрепятстване на правосъдието.

Според заключенията на Бар няма достатъчно доказателства, които да показват, че Тръмп е извършил престъплението. Но според медиите тази седмица членовете на екипа на Мюлер са недоволни от начина, по който Барр, назначен от Тръмп, е характеризирал заключенията на доклада.

Бар не отговори на искането на демократите в Камарата на представителите на САЩ да предоставят нереализирания доклад на законодателите до 2 април.

Той заяви пред Конгреса в писмо миналата седмица, че трябва да редактира материали, които бяха представени на голямо жури, както се изисква от закона, както и информация, която би могла да разкрие източниците и методите на американските разузнавателни агенции. Демократите от Конгреса посочиха, че ще се борят с тези редакции в съда, ако призовката не бъде взета под внимание.

Руското правителство отрече да се намесило в изборите в САЩ.

Адвокатите на Тръмп: Очакваме обективно разследване

Адвокатите на Тръмп: Очакваме обективно разследване

Белият дом не е получил доклада на Робърт Мюлър