Кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп обяви война на републиканците, атакувайки председателя на Камарата на представителите Пол Райън и партията, че внезапно и неочаквано са оттеглили подкрепата си от него, съобщава Politico.

Според медията Тръмп почти няма какво да губи политически няколко седмици преди изборите и е готов да действа агресивно.

Толкова е приятно, след като свалиха оковите от мен и аз сега мога да се боря за Америка по начин, по който искам”, написа той в „Туитър”.

Топ републиканецът Пол Райън изоставя Доналд Тръмп

Топ републиканецът Пол Райън изоставя Доналд Тръмп

Обяви, че повече няма да го защитава

До вчера Райън и Тръмп се заканваха заедно да се борят срещу кандидата на демократите Хилари Клинтън, но сега двамата се превърнаха във врагове.

Милиардерът обвини председателя на долната камара на Конгреса, че е „твърде слаб и неефективен”.

Атаките са във връзка с решението на Райън от вчера да прекрати кампанията си в подкрепа на Тръмп. Пол Райън заяви, че повече няма да защитава магната. Според Politico възможно е републиканецът напълно да оттегли подкрепата си от бизнесмена.

Въпреки че спечелих втория дебат убедително, трудно е да се представям добре, когато Пол Райън и другите не оказват никаква подкрепа, продължи Тръмп и добави: „Нашият много слаб и неефективен лидер, Пол Райън, проведе тежък конферентен разговор, по време на който неговите членове полудяха заради нелоялността му”.

Тръмп продължи да атакува републиканците, заявявайки: „С изключение на измамното изваждане на Бърни (Сандърс – б.р.) от номинацията на демократите, те доказано са по-лоялни един към друг в сравнение с републиканците”.

Нелоялните републиканци са далеч по-трудни от нечестната Клинтън. Те идват от всичките ти страни. Те не знаят как да печелят – аз ще ги науча”, изтъкна магнатът.