Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъди с директора на ФБР Кристофър Рей, министърът на правосъдието Уилям Бар и членове на Конгреса на САЩ възможните начини да се предотвратят масови убийства на хора като тези, които се случиха в Ел Пасо в Тексас и Дейтън в Охайо. Нападенията причиниха смъртта на 29 души. Тръмп каза това на журналистите в неделя преди заминаването от Ню Джърси за Вашингтон.

"Омразата няма място в нашата страна и ние ще се погрижим за това. Говорих дълго с главния прокурор на САЩ Уилям Бар, разговарях с директора на ФБР Кристофър Рей, разговарях с губернаторите на двата щата и вършим много работа, много работа в момента, много служители на реда и други. Говорих с членовете на Конгреса какво можем да направим ", каза Тръмп.

"Трябва да спрем това", добави той.

Какво е известно до момента за кървавата баня в Тексас?

Какво е известно до момента за кървавата баня в Тексас?

20 убити и 26 ранени

На въпроса как ще реши "проблема с оръжието", Тръмп каза, че "много работи." "Направихме повече от повечето администрации. Въпреки това може би трябва да се направи повече", каза президентът.

Той отбеляза също, че и в двата случая стрелбата е била свързана с "психично заболяване". "Вижте и двата случая, това е психично заболяване. Това са хора, които са много, много сериозно психично болни", заключи Тръмп.

Американския лидер обяви, че в понеделник той ще направи изявление по отношение на двете смъртоносни нападения.

10 убити и 16 ранени при масова стрелба в Охайо
Обновена

10 убити и 16 ранени при масова стрелба в Охайо

Нападателят е убит