Сестрата на стрелеца от Охайо и нейното гадже са открити застреляни в кола само часове след като 24-годишен мъж откри огън в препълнен бар.

При стрелбата бяха убити деветима, а други 27 души бяха ранени за по-малко от минута, припомня АП.

Властите в Дейтън идентифицираха стрелеца като Конър Бец, който беше облечен с бронежилетка, докато стреляше в бар "Нед Пепърс" в Дейтън, Охайо. Стрелбата е станала около 1 часа сутринта в неделя.

10 убити и 16 ранени при масова стрелба в Охайо
Обновена

10 убити и 16 ранени при масова стрелба в Охайо

Нападателят е убит

Полицаите пристигнаха на местопроизшествието незабавно и успяха да "сложат бързо край на кърваваъа драма", каза на пресконференция подполковник Мат Карпър.

Той уточни, че полицаите са били в района, когато е започнала стрелбата, те са убили Бец за "по-малко от минута", заявиха властите.

Кметът на Дейтън Нан Уейли каза по време на пресконференция в неделя сутринта, че ако полицията не била реагирала толкова бързо, "стотици хора в орегонския окръг могат са можели да бъдат мъртви днес".

Уейли каза, че Бец е носил пушка с калибър .223 и допълнителни пълнители с голям капацитет.

МВнР няма данни за пострадали българи при стрелбата Охайо

МВнР няма данни за пострадали българи при стрелбата Охайо

Консулство в Чикаго е в постоянен контакт с местните власти

Полицията смята, че Бец е убил сестра си Меган и нейното гадже. Те бяха открити застреляни в превозно средство близо до бара.

Кметът каза, че се планира обществено бдение за жертвите.

Властите не са установили мотив за нападението, но се съобщава, че шест от деветте жертви са били афро-американски мъже.