Президентът на САЩ Доналд Тръмп отвърна на критиките в Републиканската партия по негов адрес, съобщава АФП.

Вчера сенаторите от Републиканската партия Джеф Флейк и Боб Коркър нападнаха Тръмп, че "скандално пренебрегва" истината и не се държи благоприлично. Според тях американският лидер "унижава" нацията.

В отговор на словесните атаки Тръмп отбеляза, че Флейк и Коркър са решили да се оттеглят от политиката, защото не могат да бъдат преизбрани.

Причината за оттеглянето на Флейк и Коркър от изборите за Сенат е много проста - те нямат никакъв шанс да бъдат преизбрани, написа американският лидер в "Туитър".

Джеф Флейк има 18% одобрителен рейтинг в Аризона, написа още той часове след среща с републикански законодатели в Конгреса.

Според него срещата е била добра, на която са обменени добри идеи за САЩ.

На частни срещи много републиканци са изразили разочарованието си от поведението на Тръмп на президентския пост, но публично продължават да го подкрепят, отбелязва осведомителната агенция. Те разглеждат управлението му като най-добрия начин за прокарване на дългогодишните си цели, а именно реформа на данъчната система и намаляване на бюрокрацията.

Работим здраво за най-голямото данъчно облекчение в историята на САЩ. Голяма подкрепа от много страни. Големият победител е средната класа, бизнесът и пазарът на труда, написа още Тръмп в социалната мрежа.