Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че се съмнява, че ще приеме по-малко от 5,7 милиарда долара финансиране за изграждането на стена по границата с Мексико, съобщават местни медии.

Шътдаунът в САЩ засегна и пътническите полети

Шътдаунът в САЩ засегна и пътническите полети

Ръстът на отпуските по болест сред диспечерите е довел до забавяне на полети

"Трябва да го направя правилно", каза той. Американският лидер отбеляза пред "Уолстрийт джърнъл", че шансовете за постигане на сделка са "по-малки от 50 на 50". Но по думите му има "много добри хора" от двете партии, които са си поставили задача да подготвят пакет за вътрешната сигурност преди правителството отново да остане без финансиране след три седмици.

Тръмп и Конгресът постигнаха съгласие за временно отблокиране на правителството

Тръмп и Конгресът постигнаха съгласие за временно отблокиране на правителството

Засега няма сделка за стената…

Тръмп не изключи, че правителството отново може да остане без пари, ако не получи финансиране за стената, като отбеляза, че мярката "определено е вариант". Той отново повтори позицията си, че е необходимо физическо препятствие, въпреки че не е нужно да е бетонна стена.

"Аз съм отворен за всичко, доколкото може да спира престъпниците, бандитите, трафика на хора и наркотици. Но само едно нещо ще работи - много силна форма на физическо препятствие", убеден е държавният глава.

По-рано изпълняващият длъжността началник на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни коментира пред американски медии, че Тръмп е готов да приеме нов шътдаун (липса на финансиране на държавните учреждения - Бел. ред.), ако Конгресът откаже да работи с него за отпускане на средства за стена по граница с Мексико. Мълвейни добави, че Тръмп не иска да се затварят федерални агенции отново или да обявява извънредно положение, но ако е необходимо, той ще го направи.

АВС: Тръмп ще предложи да спре шътдауна за три седмици
Обновена

АВС: Тръмп ще предложи да спре шътдауна за три седмици

Възстановяването на работата на правителството е бюджет за оградата с Мексико

В петък вечерта Тръмп се подписа под законопроект за финансиране на правителството, с което се сложи край на най-дългия шътдаун в историята на САЩ.