Доналд Тръмп получава официално номинацията на републиканците за президент на САЩ. Това се случва на протичащата в момента в град Шарлът, щата Северна Каролина, конференция на партията, предадоха световните информационни агенции.

Снимка 493460

Източник: EPA/БГНЕС

Настоящият държавен глава ще се бори за преизбиране през ноември заедно с вицепрезидента Майк Пенс. Той използва възможността в специалната си реч тази вечер пред съпартийците си да подчертае отново важността на вота.

Предстоят ни най-важните избори, обяви той. Държавният глава отново "удари" демократите, като ги обвини в опит да откраднат изборите.

Те използват пандемията от коронавирус, за да се опитат да откраднат вота, настоя Тръмп.

Припомняме, че неговата стратегия за борба с вируса нееднократно бе атакувана като неадекватна от видни фигури в Демократическата партия.

Припомняме, че той реагира остро на събитието на противниците си демократи.

Тръмп "скочи" на демократите след речта на Байдън

Тръмп "скочи" на демократите след речта на Байдън

Той определи Конгреса на Демократическата партия като "най-мрачната конвенция в историята на Америка

Той определи Конгреса на Демократическата партия като "най-мрачната конвенция в историята на Америка", след като неговите съперници приключиха четиридневното си събиране.

В своята реч пред конгреса на Демократическата партия неговият съперник Джо Байдън обеща да обедини страната, разкъсана от криза.

Ще бъда съюзник на светлината, не на мрака, заяви той и увери, че ако му бъде поверен президентският пост, Съединените щати ще преодолеят "тъмния период".

Снимка 493459

Източник: EPA/БГНЕС

В продължение на три десетилетия 77-годишният Джо Байдън беше сенатор от Делауер, след което беше избран за вицепрезидент на Барак Обама. За свой вицепрезидент той избра Камала Харис.

Конференцията на републиканците ще продължи 4 дни. Очаква се Майк Пенс да изнесе реч в сряда.

Тази вечер обаче той също говори, като призова съмишлениците си към мобилизацията, за да бъде спечелен вотът. Според него, всяка стъпка е важна за победата - ходене от врата на врата, телефонни разговори, агитиране на американците.

Той обеща да работи "със сърцето си" за американците още 4 години, ако бъде преизбран.