Президентът на САЩ Доналд Тръмп очаквано остро критикува своя съперник от Демократическа партия Джо Байдън след речта при приемането на номинацията му за президент, предаде Evening Standard. 

Той определи Конгреса на Демократическата партия като "най-мрачната конвенция в историята на Америка", след като неговите съперници приключиха четиридневното си събиране.

Тръмп подчерта важността на изборите през ноември.

"Време е да отхвърлим гнева и омразата на демократите. Предстоят ни най-големи избори. "

Джо Байдън прие номинацията за кандидат-президент на САЩ

Джо Байдън прие номинацията за кандидат-президент на САЩ

"Ще бъда съюзник на светлината, не на мрака", обеща той

Той обвини демократите, че се стремят да нарушат енергийния сектор в САЩ и предупреди, че ако бъдат избрани, ще нанесат щети на икономиката.

Той също заплаши, че опозицията ще отнеме правата на хората на притежание на оръжие и ги обвини в антирелигия.

Републиканците имат конвенция през следващата седмица, а Тръмп ще бъде номиниран в понеделник и ще изнесе реч за приемане ѝ в края на събранието, в която ще има повече елементи в личен план от демократите.

В своята реч пред конгреса на Демократическата партия Байдън обеща да обедини страната, разкъсана от криза.

Ще бъда съюзник на светлината, не на мрака, заяви той и увери, че ако му бъде поверен президентският пост, Съединените щати ще преодолеят "тъмния период".

В продължение на три десетилетия 77-годишният Джо Байдън беше сенатор от Делауер, след което беше избран за вицепрезидент на Барак Обама.

Номинацията на Демократическата партия за президент беше негова цел в продължение на над 30 години. През този период той се кандидатира за нея три пъти - през 1988 г., през 2008 г. и през 2020 г.