В навечерието на откриващия се днес в Кливланд конгрес на Републиканската партия единственият кандидат за номинацията за президент Доналд Тръмп даде интервю за програмата „60 минути” за телевизия Си Би Ес. Заедно с него беше и кандидатът за вицепрезидент Майк Пенс.

Той отново повтори предложението си за забрана за влизане на мюсюлмани в САЩ с аргумента за защита от терора.

Според Тръмп в исляма е вродена ненавистта към Запада. „Затова трябва да се защитим от тези терористични държави и територии”, заяви Доналд Тръмп.

Той не пропусна да отбележи, че Ислямска държава е основен противник и нейното унищожение трябва да покаже, че САЩ са способни за защитават своите съюзници.

В интервюто Тръмп не изключва като успешен ход и сухопътна операция на американската армия срещу „Ислямска държава”. Той предлага неголям брой американски военни да бъдат изпратени в Близкия изток за борба с ДАЕШ.

Ние сме длъжни да ударим „Ислямска държава”, заявява милиардерът уверен, че разузнавателните сили на САЩ щеси свършат работата за подсигуряване на операцията. В тезата си Тръмп посочва, че е евентуално в операцията могат да бъдат включени и съюзници на САЩ в НАТО.

Доналд Тръмп с номинация на Майк Пенс се опитва да получи подкрепата на консервативното крило на Републиканската партия.

Двойката на Републиканската партия за президент заяви в интервюто, че ще отговаря на всички въпроси, но на практика повтори своите основни послания.

Тръмп и Пенс отново припомниха, че те са символ на американската мечта за постигане на успех със собствените си ръце.

Самият Пенс даде да се разбере, че продължава да стои на противоречивите си позиции спрямо социални въпроси като абортите и еднополовите бракове.

Тръмп отново нападна Хилари Клинтън, наричайки я мошеник и лъжец.