Хитлер е прекарал известно време в гей хостел във Виена и е едновременно "хомосексуален и хетеросексуален" със "садомазохистична природа", твърди американски разузнавателен доклад от 1943, разсекретен от ЦРУ. 

Докладът от 1943 г. споменава Виена, където Хитлер е живял от 1910 до 1913 г. Според ЦРУ хостелът имал репутация на място, където мъжете се срещат за "хомосексуални удоволствия", съобщава "Дейли мейл".

Адолф Хитлер е живял няколко години в гей хостела в Австрия, според профила на ЦРУ за нацисткия лидер. Разузнавателният доклад от 1943 г. е изготвен за тогавашния президент Франклин Д. Рузвелт.

Докладът от 70 страници също твърди, че Адолф Хитлер е бил "сексуално привлечен" от неговия заместник фюрер, Рудолф Хес, който (както е описано) е известен травестит.

Докладът е събран от антрополога Хенри Фийлд, член на Специалната разузнавателна служба на Белия дом, натоварен със събирането на всяка информация, която може да се намери за германския елит по това време, включително и за самия Хитлер.

Получената "биографична скица" на Хитлер обхваща всичко от детството и образованието до диета, любима музика и "речева техника". Отдавна е известно, че Хитлер е живял в хостела на Meldemannstrasse в Birgittenau, Виена.

По това време той е безработен и се опитва да се препитава като художник и напуска хостела, за да се премести в Германия едва след като получава бащиното си наследство.

Службата предшественик на съвременното ЦРУ, твърди, че хостелът има "репутацията, че е място, където възрастните мъже отиват да търсят млади мъже за хомосексуални удоволствия". Информацията за сексуалността на Хитлер е предоставена от германо-американеца Ернст Седуик Ханфстангъл, който бил близък приятел и довереник на Хитлер през 20-те и 30-те години.

Ханфстангъл в крайна сметка изпада в неблагоприятно положение спрямо Хитлер и нацисткото ръководство и бяга във Великобритания, след което заминава за САЩ и започва да работи за президента Рузвелт, като предоставя информация за стотици нацисти.

В доклада се твърди, че "афинитетът" на Хитлер към неговия евентуален заместник фюрер Хес е станал по-силен и "може би е граничел със сексуален", след като те са затворени заедно през 20-те години на миналия век

Според доклада това убеждение се засилва, след като става известно, че "псевдонимът на Хес сред хомосексуалните членове на партията е Frauulein Anna и е известно, че е присъствал на балове, облечен в женско облекло".

След това Хитлер е описан като "садомазохистичен тип човек". Завършвайки главата за сексуалността на Хитлер, Фийлд коментира: "Сексуалността му е двойнствена, както и неговите политически възгледи. Той е и двете хомосексуален и хетеросексуален, както е социалист и пламенен националист, мъж и жена".

"Докато истинският Адолф Хитлер е недостижим за диагностициране, има някои факти, които доказват, че сексуалното му положение е дори отчайващо", коментира Фийлд в доклада на американското разузнаване от 1943 г.