Турското министерство на отбраната разпореди движението на своите военни в Сирия да бъде сведено до минимум поради пандемията COVID-19, предаде "Спутник".

"Поради коронавирусната епидемия е взето решение за ограничаване движението на войските в зоните на военните операции в Сирия, ако това не е от съществено значение", заявиха от министерството.

Турската армия, която оперира 12 наблюдателни пункта в Идлиб за наблюдение на споразумението за деескалация през 2018 г., се намеси в началото на февруари, за да отблъсне сирийските войски, които се опитваха да възстановят провинция Идлиб от средата на декември.

Ердоган и Тръмп призоваха за примирие в Либия и Сирия

Ердоган и Тръмп призоваха за примирие в Либия и Сирия

Тръмп е подчертал необходимостта от спиране на огъня в Сирия и Либия

На 5 март Русия и Турция успяха да се договорят за прекратяване на огъня, за да спрат сраженията в района.

Също така те създадоха коридор за сигурност на шест километра северно и южно от стратегически важната магистрала, свързваща провинциите Латакия и Алепо.

Съгласно споразумението за прекратяване на огъня Москва и Анкара провеждат съвместни патрули по магистрала М4, която в момента се контролира от бойците.

Над 5 милиона са очакваните безработни в Турция

Над 5 милиона са очакваните безработни в Турция

Заради мерките срещу пандемията, обяснява опозицията

Над 5 милиона души в Турция са изправени пред постоянна или временна безработица заради мерките, предприети за борба с пандемията на коронавирус.

Болните от новия вирус са над 27 000, а починалите - 574 души.