Според данни на Министерството на здравеопазването Турция регистрира 61 967 новозаразени с COVID-19 и 362 смъртни случая в сряда. За пореден ден страната регистрира подобни рекордни данни. След данните към сряда, общият брой на случаите на коронавирус от началото на огнището в страната достигна 4,45 милиона, докато общият брой на загиналите възлиза на 36 975, предаде Daily Sabah.

Данните показват, че през последните 24 часа в страната са проведени над 318 000 теста за COVID-19. 52 523 болни са обявени за излекувани от министерството, което води до общо 3,84 милиона. В момента в страната има и 565 274 регистрирани активни случая на COVID-19.

Правителството реши да въведе отново няколко ограничения, които преди това бяха облекчени като част от процеса на нормализиране. От 14 април влязоха в сила специални мерки през първите две седмици от мюсюлманския свещен месец Рамазан. Полицейският час в делничния ден вече започва от 19 часа и продължава до 5 сутринта, а междуградските пътувания също ще бъдат забранени, освен в спешни случаи.

Турция с рекордни 318 COVID жертви за денонощие

Турция с рекордни 318 COVID жертви за денонощие

Около 55 800 нови случая на коронавирус са регистрирани в страната

Блокадите през уикенда ще продължат и във високорисковите градове. Кафенетата и ресторантите ще единствено ще доставят храна и напитки. Сватбените зали, спортните центрове и фитнес залите ще останат затворени до края на Рамазан. Очаква се Анкара да обяви или нови ограничения, или продължаването на настоящите мерки следващата седмица след заседанието на кабинета.

От днес Турция затяга мерките заради COVID-19

От днес Турция затяга мерките заради COVID-19

Комендантският час се удължава, но не и за туристите