Известен лидер на проруските сепаратисти загина при бомбена атака в Донецк, Украйна, обявиха представители на сепаратистите, цитирани от АП.

Местната Донецка новинарска агенция отбеляза, че Арсен Павлов, известен като Моторола, е бил убит в Донецк вчера, след като бомба е избухнала в асансьор в жилищна сграда, където е живеел.

През последната година загинаха няколко известни проруски лидери при бомбени експлозии. Според наблюдатели в Украйна убийствата са свързани с вътрешни борби. Самият Павлов призна, че е убил 15 военнопленници.

Сепаратистки представители обвиняват украински саботьори за бомбените атаки в Източна Украйна.

Роденият в Русия 33-годишен Павлов е работил в автомивка преди да се присъедини към сепаратистите през 2014 година.

В самопровъзгласилата се Донецка народна република е обявен тридневен траур, заяви източник от администрацията на лидера Александър Захарченко, цитиран от ТАСС.

Лидерът на Донецката народна република издаде указ за тридневен траур (от 17 до 19 октомври) след смъртта на героя, полковник Арсен Павлов, изтъкна източникът.

Захарченко заяви, че убийството е "предизвикателство за цялата република". Той обвини за смъртта на Павлов украинското разузнаване. Според него украинският президент Петро Порошенко е "нарушил примирието".