Изследователи от Вашингтонския университет са изчислили, че починалите от коронавирус в САЩ могат да нараснат до 145 728 души до август. Те прогнозират повече от 5000 фатални случая в рамките на няколко дни, информира "Ройтерс".

Под 500 души са починали в САЩ

Под 500 души са починали в САЩ

17 919 нови заразени

В петък американският Институт за здравни показатели и оценки (Institute for Health Metrics and Evaluation) и университетът предвиждаха починалите в САЩ от коронавирус да се увеличат до 140 496. Учените от университета не обясняват за внезапната ревизия на данните.

Изчисленията са публикувания на същия ден, когато Тексас обяви най-високия брой хоспитализирани до момента, а 22 щата отчитат увеличение на новите случаи, според преброяване на Университет "Джонс Хопкинс".

Най-рязко увеличение е регистрирано в Мичиган и Аризона, докато във Вирджиния, Род Айланд и Небраска данните показват най-голям спад.

Официално от февруари САЩ са в рецесия

Официално от февруари САЩ са в рецесия

Тревожни данни за Доналд Тръмп

Експерти по инфекциозни заболявания предупредиха, че големите протести в САЩ след смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис могат да доведат до нова вълна на заразяване.

В САЩ има повече от 1,9 милиона заразени и 110 000 починали.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 6,9 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 400 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват над 7,1 млн. случая и повече от 406 000 починали в 188 държави, възстановили са се повече от 3,2 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джонс Хопкинс".