Специални части намерили и обезвредили няколко взривни устройства, поставени в училище в Южна Каролина, САЩ, съобщава lenta.ru.

Полицаите установили, че бомбите са поставени от един от учениците, който планирал масови убийства.

Полицията пристигнала в гимназията, намираща се в близост до Миртъл Бийч, след получен сигнал за стрелба в двора на училището.

След направена проверка е установено, че стрелбата е осъществена от един от учениците. Оказало се, че момчето открило огън срещу полицай, който се разминал само с леки охлузвания.

Малко след това в училището пристигнали специални екипи - специалисти по обезвреждането на взривни устройства, които имали сигнал, че училището е минирано.

При направения оглед са намерени „съмнителни" предмети, наподобяващи бомби. Като предпазна мярка няколко къщи в района на учебното заведение са евакуирани.

Според предварителната версия на полицията бомбите са поставени от студент гангстер, който стрелял по един от членовете на училищната охрана.

Мотивите на нападателя все още се изясняват. На този етап не се съобщават неговото име и възраст. Знае се само, че е ученик е девети клас, което предполага възраст между 13 и 15 години.