Британската кралска двойка Уилям и Кейт пристигнаха в Берлин на тридневен тур в Германия, който включва обяд с германския канцлер Ангела Меркел, посещение на Бранденбургската врата и мемориал на Холокоста, съобщава ДПА.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж пристигнаха на летище "Тегел" в Берлин днес с децата си Джордж и Шарлот, на 3 и 2 г., от Полша, където посетиха град Гданск и нацистки лагер на смъртта.

Визитата им в Германия се тълкува като опит на кралската двойка да подобри имиджа на Великобритания на фона на безпрецедентното напрежение около Брекзит.

Облечена в синя рокля, Кейт излезе от частния самолет с дъщеря си Шарлот, докато Уилям държеше ръката на Джордж. Децата са поверени на грижата на бавачка и няма да участват в официалната програма.

Малко след това двойката беше приветствана в канцлерството от Меркел, която за първи път се срещна с Уилям по време на пътуването му до германската провинция Северен Рейн-Вестфалия миналата година.

Меркел обяви преди това, че Брекзит вероятно ще бъде една от темите на разговор по време на обяда, който включва три различни вида риба.

Двойката беше приветствана от събралата се тълпа от хора пред Бранденбургската врата преди да посети намиращия се в близост паметник на убитите евреи в Европа.

Принц Уилям описа мемориала като "много трогателен".

Останалата част от днешната програма на кралската двойка включва посещение на център за бездомни хора в Източен Берлин и среща с представители на института "Роберт Енке", изследващ душевните заболявания.

Те също ще се срещнат и с президента Франк-Валтер Щайнмайер.