Украински политолог и журналист загинаха при катастрофа в Ровенска област, заяви депутат от Върховната рада, съветник на вътрешния министър Антон Геращенко, цитиран от РИА Новости.

По-рано полицията съобщи, че автомобил Opel Omega по неизвестни причини е навлязъл в насрещното и се е сблъскал с камион DAF с ремарке. При катастрофата са загинали четирима, един е пострадал.

"Тази сутрин започвам с трагична новина. В Ровенска област при катастрофа загинаха петима прекрасни млади хора. Политологът Александр Маслак, Алексей Курин, Александр Никоноров, журналистът Владимир Карагяур.
В реанимация почина директора на компанията "Офис на реформите в Донецка област" Сергей Попов (бившият заместник на председателя на Донецката военно-гражданска администрация). Загиналите са украински политолози и журналисти", написа Геращенко на страницата си във Фейсбук.

По негова информация те са се връщали от Варшава, където са присъствали на международна конференция за "хибридната война".

От пресс-службата на полицията на Ровенска област съобщиха, че числото на загиналите в катастрофата е достигнало петима, тъй като в реанимация е починал пострадалия. Полицията е образувала наказателно дело за нарушение на правилата на безопасност на пътя и е привлякла под отговорност няколко души.