Вчера, 2 октомври, Държавният департамент на САЩ обяви официално изданието на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток (DV) за 2020 година.

Тази година заявленията за участие в лотарията за зелена карта ще могат да се подават от 12 часа на обяд на 3 октомври до 12 часа на обяд на 6 ноември българско време.

Кандидатстването става изцяло по електронен път, а електронният формуляр E-DV е достъпен на адрес dvlottery.state.gov през периода за регистрация.

Повече информация за кандидатстването за лотарията на САЩ за зелена карта може да намерите тук.

От 3 октомври започва лотарията на САЩ за зелена карта

От 3 октомври започва лотарията на САЩ за зелена карта

Има промени в общите правила за участие в лотарията

Във връзка с многото запитвания относно лотарията за зелена карта, Посолството на САЩ у нас прави следните уточнения:

- Несемейни кандидати могат да участват в програмата DV2020;

- Участниците, които имат законен брак, трябва да впишат своите съпрузи и деца в заявлението за кандидатстване;

- Несемейните или тези, които живеят на семейни начала с партньорите си, без да имат законен брак, не трябва да вписват своите партньори в заявленията си;

- Децата, които са вписани в заявленията, трябва да са законни деца на кандидата. Кандидатите не трябва да вписват децата на партньорите си, с които живеят на семейни начала, но нямат законен брак, в заявленията си;

- Кандидатите, които са участвали в програмата като несемейни, могат да се явят на интервю за имигрантска виза по тази програма заедно със съпруга или съпругата си, ако междувременно са сключили брак.

Нови правила за Зелена карта

Нови правила за Зелена карта

Предвижда се промяна на правилата