Тази вечер гръцките профсъюзи организират в центъра на Атина голяма демонстрация в подкрепа на Константина Кунева.
Българката бе залята с киселина на 23 декември и оттогава е на лечение с тежки изгаряния в интензивното отделение на болница в Атина.

Шествието ще започне в 18.00 часа тази вечер от централната сграда на Атинския университет и ще приключи с голям митинг пред Министерството на заетостта, съобщи БТВ.

Константина Кунева е секретар на синдиката на чистачките и домашните помощници и покушението срещу нея се свързва с активната й профсъюзна дейност.

Днес синдикалната федерация на държавните служители разпространи декларация, с която осъжда покушението срещу Константина Кунева и призовава правителството да сложи край на средновековните условия, при които се трудят заетите във фирмите по чистотата.

Профсъюзът настоява правителството да отмени закона от 2001 година, който дава право на една държавна организация да наема чистачки от частни фирми, като плаща на работодателите им, а не директно на чистачките.

Това е вторият протест в защита на българката. Първият, в който взеха участие около 80 души, се състоя в края на декември.