Протестиращи се опитваха цяла нощ да достигнат до президентския дворец в Бейрут, за да изразят недоволството си от разследването на експлозията в пристанището, която отне живота на над 190 души, съобщи АП.

Войници от ливанската армия обаче бяха блокирали всички пътища към президентството и не позволяваха на протестиращите да се приближат до него. В "Туитър" от пресслужбата на армията съобщиха, че войниците са били принудени да стрелят във въздуха, тъй като участниците в протеста са ги замеряли с камъни и са ги нападали с палки.

Освен това войниците са се стремили да не допуснат сблъсъци между противниците и поддръжниците на президента Мишел Аун, които по същото време били организирали пред входа на президентския дворец митинг в подкрепа на държавния глава.

Харири отлага оставката си след среща с ливанския президент

Харири отлага оставката си след среща с ливанския президент

Преди да се завърне в Ливан той посети Франция, Египет и Кипър

Протестът бе организиран на 40-ия ден от експлозията на пристанището в Бейрут, при която загинаха 192-ма души, а други 6500 души бяха ранени. Шествието започна от двореца на правосъдието, където участниците изразиха недоволството си от липсата на напредък по разследването на случая.