Какво прави Доналд Тръмп с времето си? Мистерията е частично разгадана след изтичане на информация в публичното пространство за ежедневието му, пише британският вестник "Гардиън".

Според сайта Axios от 7 ноември, ден след проведените в САЩ междинни избори, президентът е прекарал почти 300 часа "изпълнително време" (прекарано време, което не е свързано с президентските му задължения - Бел. ред.). Доналд Тръмп е отделил само 77 часа за работа, включително за планиране на политики, законодателна стратегия и видеоматериали.

Axios се позовава на източник от Белия дом, който е разкрил безпрецедентна информация как Тръмп прекарва дните си.

Информацията разкрива, че Тръмп е прекарвал 60% от ежедневието си в "изпълнително време" - понятие, което е въведено от бившия началник на кабинета Джон Кели, защото държавният глава мрази да бъде ограничаван до редовен график.

През януари 2018 г. подобен теч на информация доведе до въвеждането на понятието "изпълнително време". Подчертава се, че Тръмп често започва официалните си задължения около 11,00 часа и провежда далеч по-малко срещи в сравнение с първите дни на управлението си. "Изпълнителното време", както се твърди в публикацията, "почти винаги означава време за телевизия и "Туитър" в резиденцията си".

Сега се допълва, че Тръмп "винаги телефонира на хора, говори с хора". От изтеклата информация става ясно, че американският лидер става рано и прекарва първите пет часа всеки ден в лични дела преди да влезе в Овалния кабинет. Той прекарва всяка сутрин "в резиденцията, където гледа телевизия, чете вестници и отговаря по телефона на това, което види и прочете от съветниците, членове на Конгреса, приятели, представители на администрацията и неофициални съветници".

Първата му среща за деня започва в 11,00 - 11,30 часа - брифинг на разузнаването или 30-минутна среща с изпълняващия длъжността началник на кабинета Мик Мълвейни.

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс коментира в съобщение до Axios, че "президентът Тръмп има различен стил на управление от предшествениците си и резултатите говорят сами за себе си".

Сандърс също допълва, че докато Тръмп прекарва "по-голямата част от деня си на планирани срещи, събития и обаждания, има и време, което позволява за по-творческа среда, която му помага да е най-продуктивният президент в съвременната история".