Германия одобри първи клинични изпитания на ваксина срещу Covid-19 върху хора.

В Германия е одобрен клиничен тест на ваксина срещу Covid-19, обявиха от Федералния институт за ваксини, цитирани от "Гардиън".

В Германия доказаха, че Covid-19 може да увреди сърцето и бъбреците

В Германия доказаха, че Covid-19 може да увреди сърцето и бъбреците

Заместник-председателят на института професор Ларс Шаде заяви, че трябва методично да проверят всички налични доказателства, включително и чрез аутопсии

При първата част от изпитанието 200 здрави хора на възраст между 18 и 55 г. ще получат няколко варианта на ваксината.

Ваксината е произведена от биотехнологичната компания BioNTech. Тя е авангардна ваксина, така наречените РНК ваксини.

Учените ще проучат дали ваксината ефикасно ще осигури имунитет срещу смъртоносния вирус.

Световната здравна организация обяви, че най-малко 20 различни ваксини срещу коронавирус се разработват в момента, включително няколко са във фаза клинични изпитания.

Междувременно според последните данни на Институт "Роберт Кох", цитирани от "Ройтерс", в Германия заразените с коронавирус се увеличиха с 2237 до 145 694. За втори пореден ден има увеличение на новите случаи.

Починалите нараснаха с 281 до 4879.

Коронавирус: Германия поема разходите по лечението на болни от ЕС

Коронавирус: Германия поема разходите по лечението на болни от ЕС

Очаква се тези разходи да достигнат близо 20 млн. евро

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 163 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 2,5 млн. случая и над 177 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 686 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".