Полицията в Капитолия, САЩ съобщи, че е арестуван мъж от Калифорния, който е имал множество ножове в камиона си, върху които е нарисувана свастика и други бели супремасистки символи, близо до централата на Националния комитет на Демократическата партия рано сутринта в понеделник, съобщава СиЕнЕн.

Патрулни полицаи забелязаха пикапа Dodge Dakota около полунощ в неделя. Колата е била без регистрационен номер и само със снимка на американско знаме. Офицерите спират пикапа и забелязват щик и мачете, които са незаконни в окръг Колумбия. Шофьорът, идентифициран като 44-годишният Доналд Крейгхед от Оушънсайд, Калифорния, е арестуван.

Служителите на правоохранителните органи вече се подготвят за потенциални сблъсъци и вълнения по време на предстоящия десен митинг в събота във Вашингтон, окръг Колумбия, според вътрешен доклад на полицията на Капитолия.

Полицията в Капитолия официално е поискала от полицейския съвет на Капитолия отново да бъде поставена временна ограда около комплекса преди митинга, каза източник, запознат с планирането.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси покани лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър, лидера на малцинството в Сената Мич Маконъл и лидера на малцинството на Камарата на представителите Кевин Макарти за брифинг по сигурността в кабинета си в понеделник сутринта с шефа на полицията в Капитолия Том Мангер, за да обсъдят подготовката на сигурността за митинга

Очаква се най-висшите демократични и републикански депутати в Административния комитет на Камарата на представителите също да получат отделни брифинги по сигурността през следващите дни.

Инцидентът в понеделник е месец след инцидент до Капитолия на 19 август, по време на който 49-годишен мъж от Северна Каролина твърдеше, че има взривно устройство. Този инцидент принуди с евакуация няколко сгради в района. След като бе арестуван в пикапа на заподозрения не бе открита бомба, но е притежавал материал за производство на бомба.

Полицията в САЩ не откри бомбата - заплаха за Капитолия

Полицията в САЩ не откри бомбата - заплаха за Капитолия

Мъж твърдеше, че в колата му има бомба