В Мали закриват сухопътните и въздушните си граници и въвеждат комендантски час. Там подадоха оставка президентът и премиерът.

Информацията е на портал Seneweb, работещ в съседния Сенегал, цитирани от РИА Новости. Вицепрезидентът на Мали и шеф на военния съвет Асими Гоита уведоми посредническата делегация на Икономическата общност на западноафриканските държавни служби (ЕКОВАС), че военният съвет ще управлява страната, съобщи малийски военен източник.

Военни арестуваха преходните президент и премиер на Мали

Военни арестуваха преходните президент и премиер на Мали

Близо година след военния преврат ситуацията в страната остава неспокойна

По-рано стана ясно, че военните в Мали са арестували временния  президент Ба Ндау и премиера Моктара Уана. Те са конвоирани на армейската база Кати близо столици Бамако. Президентската гвардия отказа да защити президента, призова военните да го арестуват.

Вицепрезидентът на Мали полковник Асими Гоита заяви, че е освободен от изпълнението на задълженията си в нарушение на разписаните правила за преходния период.

26-ият ни контингент от военни медици заминава на мисия в Мали

26-ият ни контингент от военни медици заминава на мисия в Мали

Най-важната ви мисия е да се върнете живи и здрави, пожела им полк. Димо Димов

Метежът в Мали започна 18 август 2020 г. на военната база близо до столици Бамако. Метежниците обявиха ареста на президента Ибрагима Бубакара Кейти и премиерът Бубу Сиссе. По-късно президентът подаде оставка и разпусна парламента и правителството.