Полицията в Сърбия е задържала 139 души при няколко отделни операции от последните дни, съобщи Б92.

Медията се позовава на информация от сръбското министерство на вътрешните работи.

Задържаните са арестувани по подозрение в извършване на трафика на наркотици и незаконно производство, притежаване, носене и транспортиране на оръжия и експлозиви.

За притежание на наркотични вещества за по-нататъшното им продажба са арестувани 96 лица. В тях са открити общо 128,5 килограма наркотични вещества.

Полицията е открила и седем лаборатории за производство на различна дрога.

За незаконно притежаване или носене на оръжия са арестувани 43 души. В тях са намерени 14,5 килограма експлозиви, два ръчни гранатомета, 56 пушки, 36 пистолета и револвера и шест бомби.

Сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Небойша Стефанович похвали всички членове на полицията.

"Полицията през последните седем дни успя да арестуват 139 лица, от които 96 души са задържани за притежание и продажба на наркотици. Иззети са почти сто двайсет и девет килограма наркотици. Също така, 43 души бяха арестувани за притежание и трафик на оръжия и боеприпаси.

В Белград, Суботица, Шабац и Зренянин намерени седем нелегални лаборатории, включително и за отглеждане на халюциногенни гъби, които са особено редки, "каза вътрешният министър Небойша Стефанович.

Що се отнася до изземване на оръжие, министърът каза, че са иззети 56 пушки, включително о автоматични, 36-пистолети и револвери, две ГПГ-та, 6 гранати и над 5000 патрона.

Куриозното е, че от заловените 14,5 кг. експлозиви, 11 кг. от тях са били предложени за продажба от служител на военен завод.