Вандали са атакували домовете на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и на лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл, съобщава "Ал Арабия". Вещество, което наподобява кръв, и свинска глава са били хвърлени пред дома на демократа Пелоси в Калифорния. Къщата е била надраскана и с графити. Надписи "Къде са ми парите" и обидни думи са били изписани по фасадата на дома на републиканеца Мич Макконъл в Кентъки.

Дългоочакваният пакет за облекчаване на пандемията от 900 милиарда долара най-накрая беше одобрен на Бъдни вечер, като Камарата на конгреса, ръководена от демократите, одобри увеличение на помощта от 600 на 2000 долара. Но ръководеният от републиканците Сенат не одобри увеличението - въпреки яростните призиви за това от президента Доналд Тръмп.

В сряда Макконел беше казал на репортери,  че Сенатът няма да бъде подложен на тормоз. Полицията на метрото в Кентъки заяви, че инцидентът е станал около 5 часа сутринта местно време в събота (1000 GMT) според местния новинарски канал WAS11. Не беше ясно дали някой се е прибирал по това време. Макконъл нарече графитите "радикална истерика" и добави: "Вандализмът и политиката на страха нямат място в нашето общество".