Въоръжен мъж е бил прострелян и ранен при опит за нахлуване в сградата на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) в Лангли, щата Вирджиния, САЩ, в понеделник, след като е излязъл от автомобила си с оръжие, съобщава офисът на Федералното бюро за разследване (ФБР) във Вашингтон. ЦРУ заяви, че заподозреният не е нарушил сигурността.

В изявление на ФБР се посочва, че инцидентът се е случил около 18:00 часа местно време. Часове наред са продължили преговорите между стрелеца и органите на реда. 

Според източници от ФБР заподозреният е транспортиран в болница, за да получи медицинска помощ. Бюрото не предоставя повече детайли по случая, въпреки че часове по-рано заяви, че агенти са били изпратени по сигнал за подозрителен автомобил извън централата на ЦРУ.

Източник в близост до местопроизшествието каза пред CBS News, че е чул 13 изстрела. Говорител на ЦРУ заяви пред CBS News, че неговото съединение не е нарушено и единственият ангажиран персонал на агенцията са служителите му по сигурността, които работят заедно с местните правоохранителни органи. ЦРУ насочи последващите запитвания за инцидента към ФБР. 

Все още заподозреният не е идентифициран, нито се посочват мотивите му. Не се уточнява и колко тежко е ранен.