Въоръжен с две гранати мъж нахлу в сградата на сръбското президентство в Белград.

За това информира сръбското радио Б92.

Повече от 5 часа сърбинът прекара в президентството. При влизането си той е оставил едната граната до входа, а друга - с махнат предпазител - е носил със себе си.

Службите за сигурност веднага блокираха района и отцепиха движението.  

След 5 часова обсада мъжът е обезоръжен и арестуван.

Мъжът се казва Драган Марич и е известен на полицията с психични отклонения.

Тази сутрин той информирал полицията чрез електронна поща, че въоръжен ще влезе в сградата на президентството, съобщи БТА.

Той заплашва да се взриви в случай, че не бъдат изпълнени исканията му. Панич е поискал това да стане до 16.00 часа. При изтичане на срока на ултиматума той обаче не е взривил гранатата.  

Според непотвърдена официално информация мъжът е поискал гражданско дело, които той води да бъде решено в най-кратки срокове и в друга посока. Става въпрос за фалит на фирма на Марич, който твърди, че се е разорил по вина сръбския авиопревозвач Jat.

Когато мъжът е нахлул в сградата президентът Борис Тадич не е бил там.

Според агенция Бета президентът на Сърбия Борис Тадич към 14,30 ч. м. вр. е влязъл в сградата на президентството.

Допълнително тогава с няколко джипа пристигнаха и маскирани членове на антитерористичните части на министерството на вътрешните работи на Сърбия.

Инцидентът става ден след визитата на американския вицепрезидент Джо Байдън.

Сръбските опозиционни партии и редица патриотични организациибяха се обявили категорично против визитата на Байдън и срещата му със сръбския държавен глава.