Съд от Вашингтон окръг Колумбия забрани на личния адвокат на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, Руди Джулиани да практикува право в столицата, съобщава "Аксиос".

Според съдебна декларация забраната е в резултат на по-ранното отстраняване на Джулиани от адвокатска практика от Върховния съд на Ню Йорк.

Освен това съдът заяви, че на Джулиани ще бъде забранено да практикува поне до решение на делото в Ню Йорк, но отбеляза, че може да бъде дори по-дълго в зависимост от процедурните въпроси.

Чакат се резултатите от дисциплинарното производство в Ню Йорк за "явно неверни и подвеждащи" твърдения, че резултатите от президентските избори в САЩ през ноември 2020 г. са фалшифицирани.

Съдът в Ню Йорк реши, че изявленията на адвоката на Тръмп са изпълнени със заплаха за интересите на американското общество.

Тръмп дълго време не призна поражение и се обърна към съдилищата с искане за преброяване на гласоподавателите в редица щати. Действията на адвокатите му обаче са неуспешни, исковете им са отхвърлени от съдилищата.

Лишиха адвокат на Тръмп от правото да практикува

Лишиха адвокат на Тръмп от правото да практикува

Решението е на съд в Ню Йорк