Въздушна тревога е обявена в цяла Украйна, включително в столицата Киев.

Местните власти призоваха гражданите да потърсят убежище заради възможни руски въздушни удари.

Ръководителят на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким съобщи, че двама души са били ранени в региона.

По непотвърдена информация руски изтребители са излетели от летищата в Мачулищи и Барановичи, и двете разположени в Беларус.

Експлозии са били чути в градовете Очаков и Кривой Рог в Николаевска и Днепропетровска област, съобщава ТАСС.

Няма данни предупредителни сигнали за атака да са задействани в района на Кримския полуостров, който Русия анексира през 2014 г.

САЩ изпращат "Пейтриът" на Украйна

САЩ изпращат "Пейтриът" на Украйна

Те са част от нов пакет военна помощ

Поредната въздушна тревога в страната идва в момент, когато украинският президент Володимир Зеленски е на път за официална визита в САЩ - първото му посещение в чужбина от началото на войната през февруари.

Сигнали за въздушна тревога звучат в Украйна почти ежедневно.

От началото на октомври Русия нанася въздушни удари и по електрическата инфраструктура на Украйна, които причиняват прекъсване на електрозахранването и оставят милиони без отопление на фона на рязко понижаващите се температури.

Москва твърди, че атаките не са насочени срещу цивилни, а имат за цел да намалят способността на Украйна да се сражава и да я накарат да преговаря. От своя страна Киев определя подобни атаки като военно престъпление.

Украйна вярва, че Путин притиска Беларус да се включи във войната

Украйна вярва, че Путин притиска Беларус да се включи във войната

Но Лукашенко не желае да предприеме тази стъпка