Великобритания първа по смъртност от коронавирус в Европа, показват последните данни на Националната статистическа служба на Обединеното кралство, цитирани от "Дейли телеграф".

Има 29 710 починали от коронавирус в Англия и Уелс до 24 април (регистрирани са до 2 май) в сравнение с 29 079 смъртни случая в Италия.

Великобритания може да отвори училища от юни

Великобритания може да отвори училища от юни

Следващата седмица се очаква британското правителство да изложи мащабен план за след пандемията

За същия период Министерството на здравеопазването и социалната грижа на Обединеното кралство е потвърдило 22 173 починали от коронавирус в Англия и Уелс. Публикуваните данни също разкриват, че пикът на смъртните случаи в старческите домове все още не е преминал.

Данните на статистическата служба са с 34% по-високи от тези на здравното ведомство. Това се дължи на факта, че статистическата служба е включила всички починали със смъртен акт, в който е отбелязано, че са били заразени с коронавирус, както и подозрителните случаи.

В седмицата до 24 април са починали 2794 в сравнение с 2050 в седмицата до 17 април, което е увеличение с 36%.

Великобритания втора по смъртност от коронавирус в Европа

Великобритания втора по смъртност от коронавирус в Европа

Около 26 100 души в Обединеното кралство са починали към 28 април

Общо починалите от коронавирус на Острова са над 32 000, а заразените са над 191 000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 3,4 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 241 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват близо 3,6 млн. случая и над 251 000 починали в 187 държави, възстановили са се повече от 1,17 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".