Британски министри постигнаха съгласие да предложат повече пари на Брюксел като част от преговорите за Брекзит, но само като част от окончателно споразумение за напускане на ЕС.

Това разкриха източници, цитирани от АФП.

Евроконсерваторите се тревожат от Брекзит

Евроконсерваторите се тревожат от Брекзит

В МС не се говори за борбата срещу тероризма

Ръководещите кампанията за Брекзит, включително и външният министър Борис Джонсън, са се съгласили да увеличат парите за уреждане на финансовите въпроси с ЕС с цел двете преговарящи страни да пристъпят към преговори за бъдещите търговски отношения, пише вестник "Дейли телеграф".

Правителствен източник потвърди пред АФП, че министри от кабинета са провели среща в понеделник вечерта, на която са се съгласили да предложат повече пари на базата, че ще бъде част от окончателно споразумение, но източникът подчерта, че не са обсъждани конкретни цифри.

Запазваме позицията си, че нищо не е договорено, докато всичко не бъде съгласувано на преговорите с ЕС. Великобритания и ЕС заедно трябва да пристъпят напред, каза източник от "Даунинг стрийт".

Барние: Брекзит може да бъде повратен момент за Европа

Барние: Брекзит може да бъде повратен момент за Европа

Брезкит означава Брекзит за финансовия сектор

Източник заяви пред "Дейли телеграф", че всяко предложение ще бъде определено по време на преговорите.

Според разпространявана информация Великобритания ще продължи да плаща към настоящата бюджетна рамка около две години след Брекзит. Става въпрос за около 20 милиарда евро.

Британски медии предполагат, че правителството може да удвои предложението си до 40 милиарда евро, въпреки че ЕС иска Лондон да плати около 60 милиарда евро.