Великобритания регистрира 10 смъртни случая от усложнения на COVID-19 към събота, предаде "Ройтерс". Това е най-ниският брой починали от вируса от началото на септември. 52 са били те към петък, а 58 - миналата събота. Общият брой на жертвите от началото на епидемията във Великобритания е около 127 000 души.

3423 са новозаразените. Здравните власти на Великобритания съобщиха за 3 402 новозаразени с коронавируса (COVID-19) през предишното денонощие, най-ниският брой от 12 септември. Общият брой на заразените от началото на епидемията е над 4,4 млн. души.

Официалните данни също така показват, че 31 425 682 души са получили първата си доза ваксина срещу COVID. Това е над 47% от всички британци. 5 млн. души са имунизирани с две дози.

COVID-19: Великобритания не очаква трета вълна като в ЕС

COVID-19: Великобритания не очаква трета вълна като в ЕС

Линда Болд, експерт по обществено здраве, коментира, че са в много различна позиция.

На тези, на които са били поставени и двете дози, може да избегнат карантината при завръщането си от пътувания в чужбина, стана ясно по-рано.

Припомняме, че британският медицински регулатор заяви в събота, че от 30 души, които са с кръвни съсиреци след получаване на ваксината Oxford-AstraZeneca, седем са починали.

30-те инцидента са от общо 18,1 милиона дози ваксина AstraZeneca, поставени до 24 март.

Няма обаче такива съобщения за ваксината Pfizer/BioNTech.