ООН да разследва санкциите на САЩ. За това настоя Венецуела. Искането е отправено в писмо до организацията, изпратено от правителството, предаде АП.

Според Каракас, става въпрос за "опасни действия", които заплашват мира в региона и света.

От Организацията обявиха, че в момента приоритет е да се работи за решаване на хуманитарната катастрофа във Венецуела.

Тръмп обмисля блокада на Венецуела

Тръмп обмисля блокада на Венецуела

Кризата в Каракас се задълбочава

ООН ще направи всичко възможно, нуждаещите се от помощ, сред които и много деца, да могат да я получат.

Венецуела вече обвини САЩ в "икономически тероризъм".

Правителството на Венецуела обвинява Вашингтон, че се опитва да блокира преговорите с опозицията за разрешаване на политическата криза. В съобщение външното министерство заклейми действията на САЩ като "още една сериозна агресия от администрацията на Тръмп чрез произволен икономически тероризъм срещу венецуелския народ".

Венецуела обвини САЩ в „икономически тероризъм"

Венецуела обвини САЩ в „икономически тероризъм"

Правителството на Венецуела обвинява Вашингтон, че се опитва да блокира преговорите с опозицията

Според властите, решението на Вашингтон има за цел да потвърди престъпното икономическо, финансово и търговско ембарго, което вече нанесе дълбоки рани във венецуелското общество. Задачата е да задуши народа на Венецуела и да наложи противоконституционна промяна в правителството на страната.

САЩ обявиха, че замразяват всички държавни активи на Венецуела. Мерките представляват първото цялостно икономическо ембарго срещу правителство в Западното полукълбо за последните три десетилетия.

Белият дом коментира днес, че ще използват всеки наличен инструмент, за да сложат край на президентството на Николас Мадуро.