Правителството на Венецуела обвини САЩ в "икономически тероризъм", информира АФП.

Правителството на Венецуела обвинява Вашингтон, че се опитва да блокира преговорите с опозицията за разрешаване на политическата криза. В съобщение външното министерство заклейми действията на САЩ като "още една сериозна агресия от администрацията на Тръмп чрез произволен икономически тероризъм срещу венецуелския народ".

Тръмп замразява всички венецуелски активи и заплашва компании от трети страни

Тръмп замразява всички венецуелски активи и заплашва компании от трети страни

Тръмп позволява все пак изключения за доставка на храна, лекарства и дрехи

Пояснява се, че решението на Вашингтон има за цел да потвърди престъпното икономическо, финансово и търговско ембарго, което вече нанесе дълбоки рани във венецуелското общество. Задачата е да задуши народа на Венецуела и да наложи противоконституционна промяна в правителството на страната.

Вчера САЩ обявиха, че замразяват всички държавни активи на Венецуела. Мерките представляват първото цялостно икономическо ембарго срещу правителство в Западното полукълбо за последните три десетилетия.

Блумбърг: Русия доставя на Венецуела горива

Блумбърг: Русия доставя на Венецуела горива

Така Венецуела успява да заобиколи санкциите, наложени от САЩ...

Проработи в Панама, проработи в Никарагуа и ще проработи във Венецуела и Куба, вярва съветникът по национална сигурност на Белия дом Джон Болтън.

Белият дом коментира днес, че ще използват всеки наличен инструмент, за да сложат край на президентството на Николас Мадуро.

Тръмп обмисля блокада на Венецуела

Тръмп обмисля блокада на Венецуела

Кризата в Каракас се задълбочава