Да проведат предсрочни парламентарни избори. На това са решени от ВМРО-ДПМНЕ. Това заяви лидерът на основната македонска опозиционна партия Християн Мицковски, съобщиха местни медии.

След това ще дойде редът на членството на страната в ЕС и НАТО. За Пакта Скопие вече получи покана за членство, но опозицията не смята, че с тези управляващи тя може да бъде част от такива организации.

Лидерът направи това изявление в Кавадарци, на митинг на свои съпартийци. Те организираха и шествие, за да изразят несъгласие със смяната на името на Македония. Нито веднъж той не спомена референдума за името на страната, но не пропусна да разкритикува премиера Зоран Заев, който "би трябвало да се държи като горд от произхода си македонец".

Парламентът ще приеме споразумението с Македония, увери гръцки министър

Парламентът ще приеме споразумението с Македония, увери гръцки министър

Ние се целим към мнозинство от над 150 гласа

По-рано стана дума за закона за амнистията и сформирането на Централната избирателна комисия, за които Мицковски отново подчерта, че не обвързва.

Въпреки успешния край на преговорите и убеждението на гръцките и македонски власти, че новото име ще бъде гласувано от парламентите, обществото и в двете държави остава дълбоко разделено. Гръцките националисти не желаят друга държава да използва името Македония. Македонците пък не искат промяна на името.