Министърът на външните работи на Гърция Никос Кодзиас изрази увереност, че споразумението с Македония за името ще бъде одобрено от гръцкия парламент, включително и от малкия коалиционен партньор "Независими гърци", информира МИА.

"Споразумението със Северна Македония ще бъде прието от парламента. Но искам да заявя ясно - ние се целим към мнозинство от над 150 гласа и това е, което ще получим. Истина е, че "Независими гърци" няма да гласуват, но има депутати от тази партия, които вярват, че споразумението е добро", каза министърът в интервю за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".

Коментирайки социологическите проучвания в Гърция, които показват, че повечето гърци се противопоставят на сделката, Кодзиас отбеляза, че изследванията на външното министерство обрисуват различна картина.

"Проведените от външното министерство проучвания показват, че 55% са против споразумението, докато 37% го подкрепят. Добра отправна точка като се има предвид, че в парламента споразумението е подкрепяно само от СИРИЗА", изтъкна той.