Северна Корея е излизала с много скептични и понякога безумни твърдения за властта и възможностите на Ким Чен-ун и семейството му. Сега се похвали с най-голямото: Вождът на КНДР може да контролира метеорологичното време, съобщава USA Today.

След като публикува снимки с усмихващия се Ким на вулканичния връх Пектусан - активен вулкан на китайско-севернокорейската граница, държавната медия на КНДР обяви, че "несравнимият величествен командир" може да контролира "природата".

Когато Ким, облечен с черно зимно палто и черни кожени обувки, се "изкачи" на 2 700-метровия връх през дълбокия сняг, снежната виелица отминала и се появило "безпрецедентно хубаво време".

Ким изглежда е бил отговорен за настъпилото слънчево време по време на мрачен зимен ден, се казва в съобщение на правителството на КНДР.

Вместо изпитание на ракета Ким Чен-ун организира парти

Вместо изпитание на ракета Ким Чен-ун организира парти

Той възложи задача на учените да засилят възможностите на Северна Корея за ядрено сдържане

Изглежда необичайни неща се случват на Пектусан.

Ким Чен Ир, бащата на Ким Чен-ун, твърдеше, че е бил роден в таен военен лагер на планината и че раждането му е съвпаднало с появата на двойна дъга в небето.

Според официалната му биография Ким Чен Ир също твърдял, че е бил майстор на голф - вкарвал топката за голф в 11 дупки само с един удар.

Държавната медия на КНДР съобщава, че Ким Чен-ир е започнал да шофира на 3-годишна възраст и че той е отговорен за различни постижения в медицината, включително в лечението на рак, ебола и други сериозни заболявания.

Какво става в главата на Ким Чен Ун?

Какво става в главата на Ким Чен Ун?

Той не действа ирационално, има стратегия...