Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че с нетърпение очаква срещите с всички световни лидери на Г-20 в Хамбург, включително с руския лидер Владимир Путин, съобщават световни агенции.

Той също подчерта в "Туитър", че ще представлява САЩ и ще се бори за интересите на страната.

"Очаквам всички срещи днес със световните лидери, включително срещата ми с Владимир Путин. Има много за обсъждане", написа той в мрежата и добави: "Ще представлявам страната ни също и ще се боря за интересите й. Фалшивите новинарски медии никога няма да ме отразят коректно, но кой го е грижа. Ние ще направим "Америка отново велика", добави той.

Американският лидер също написа, че всички на Г-20 в Хамбург обсъждат провала на мениджъра на предизборната кампания на Хилари Клинтън Джон Подеста да предостави достъп до сървъра на Демократичния национален конвент (DNC) на американските разузнавателни агенции.

"Всеки тук говори защо Джон Подеста отказа да даде сървъра на DNC на ФБР и ЦРУ. Позор", отбеляза Тръмп.

По-рано Подеста обяви, че не е знаел дали конвентът е предоставил достъп на ФБР и ЦРУ до сървъра им, тъй като не отговаря за това. Той добави, че си е изпълнил задълженията пред разузнавателните агенции, представяйки достъп до частните сървъри на Клинтън като част от разследването на Русия дали се е намесила на президентските избори през 2016 г.

Тръмп пристигна на двудневната среща на върха на Г-20 в Хамбург, където ще се срещне с руския лидер Владимир Путин.

Американският лидер беше посрещнат от германския канцлер Ангела Меркел, домакинът на срещата.