Япония остава на ръба на извънредно положение, докато случаите на заразени с коронавирус продължават да се увеличават, обяви главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга, цитиран от "Ройтерс".

Суга подчерта пред журналисти, че основният приоритет е да се контролира разпространението на вируса. Той обеща правителството да направи всичко необходимо за минимизиране на въздействието на здравната криза върху икономиката.

Япония затваря границите си за граждани на САЩ, Китай и Южна Корея

Япония затваря границите си за граждани на САЩ, Китай и Южна Корея

Забраната вече е в сила за гражданите на 21 европейски страни

По-рано днес беше публикувано национално проучване, което показва песимистични настроения сред производителите заради вируса.

В Япония има около 2200 заразени с коронавирус и 57 починали, 47 души са се възстановили. 

Бум на коронавируса в Токио - епицентъра на заразата в Япония

Бум на коронавируса в Токио - епицентъра на заразата в Япония

Губернаторът на Токио Юрико Койке призова да не се излиза

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 754 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 36 000. Регистрирани са случаи в 202 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 860 000 случая и повече от 42 000 починали в 180 държави, възстановили са се повече от 178 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".