Японският външен министър Тошимицу Мотеги ще запази поста си в новия кабинет, който ще бъде обявен в сряда, предаде "Ройтерс", като цитира "Киодо".

Финансовият министър и вицепремиер Таро Асо, министъра на транспорта Казуйоши Акаба и министъра на Олимпиадата Сейко Хашимото вероятно също остават на настоящите си постове.

Това са съобщили неназовани източници на "Киодо".

Припомняме, че по-рано главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга бе избран за лидер на управляващата Либерално-демократическа партия на Япония.

Дългогодишният секретар на напускащия управлението премиер Шиндзо Абе без изненада ще продължи програмата на настоящото правителство.

Йошихиде Суга е новият лидер на управляващата партия в Япония

Йошихиде Суга е новият лидер на управляващата партия в Япония

Той се очаква да бъде избран за премиер на гласуване в парламента в сряда

Като се има предвид, че Либерално-демократическата партия има мнозинство, очаква се Суга лесно да спечели парламентарния вот в сряда и да наследи Абе, който се оттегля по здравословни причини.

Япония е изправена пред невиждана криза, предупреди Суга, докато обявяваше кандидатурата си. Той подчерта, че трябва да насърчат социални и икономически дейности, докато в същото време предотвратят разпространението на коронавирус. Трябва да защитим работните места и да съживим икономиката. Ние трябва да проведем реформи, обяви Суга.