Падането на изключително ярък метеорит предизвика смут сред някои жители на щатите Калифорния и Невада, предадоха информационните агенции.

Сутринта на 22 април полицията в двата щата е приела множество сигнали от граждани, че са чули звук, подобен на взрив. Според много от очевидците е усетена взривна вълна.

„Едва се задържах на краката си, цялата къща се тресеше. А звукът беше толкова силен, все едно, че всичко става в съседната къща." - разказва един от свидетелите на природното явление.

Не се съобщава за пострадали хора и разрушения. Няма данни за земетресения в района. Впоследствие учени астрономи съобщиха, че най-вероятно става дума за метеорит.

„Съдейки по съобщенията, става дума за много ярък метеорит. Метеоритите са често явление, но през деня обикновена н есе забелязват. Този е бил необикновено ярък." - коментира представителя на Американското общество за изучаване на метеоритите Робърт Лансфорд.

Очевидци описват метеорита като ярко кълбо, светещо с бяла светлина.

„Той избухна и след това се разпадна." - разказва свидетел на явлението.

Независимо, че е бил видим от територията на два щата, метеоритът вероятно е малко  по-голям от обикновена пералня, смятат учените. Локализирането на мястото, където е паднал, може да отнеме продължително време.