На главната страница на американските вестници през последните дни се отделя основно внимание на двете трагедии, разтърсили САЩ, а именно смъртта на чернокожия Джордж Флойд и увеличаващата се смъртност от коронавируса, информира "Гардиън". 

"Ню Йорк таймс" пише "Двойна криза и пристъп на гняв тресе САЩ". Наред със снимки с протестиращи, изданието пише, че пандемията е опънала нервите на САЩ и страната е разтърсена от протести заради тактиките на полицията. 

В коментар се задава въпросът какво е общото между Тръмп и "токсичните ченгета". "Когато историците се върнат към ерата на Тръмп, те мога да кажат, че президентството му се заключава в този момент, при който садистично ченге коленичи върху врата на афроамериканец в продължение на девет минути и улиците изригнаха в ярост".

"Вашингтон пост" обобщава напрежението в страната: "САЩ пред пропаст, докато демонстрациите се засилват". Тръмп е наричан "главен разделител", който си играе традиционната роля на огнехвъргачка - точно неправилният лидер за тези времена.

"Бостън глоуб" също пише за размириците и коронавируса.

"Сан Франциско кроникъл" публикува въздействаща снимка с протестите и заглавие, че бунтове са разтърсили Оукланд. Отбелязва и че малцинствата са много по-засегнати от коронавируса. В коментар се отбелязва, че Тръмп се е провалил като лидер на държава във времена на криза.

"Чикаго трибюн" пише, че "Протестите прераснаха в хаос" и публикува снимка с горяща кола. Вестникът допълва, че Чикаго е блокиран, докато безредиците се разпространяват в южната и западната част на града, а също и в някои предградия.

"Лос Анджелис таймс" публикува снимки с разрушения в града и заглавие "Усеща се като пожарите последния път", припомняйки безредиците в Лос Анджелис през 1992 г. след оправдаването на полицаи, пребили чернокожия Родни Кинг.

Други щатски издания също отделят основно място на размириците.