Ясен е дневният ред на срещата между президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин.

Това разкри руският президентски съветник Юрий Ушаков.

Кремъл: Срещата Путин - Тръмп започва в 13 часа

Кремъл: Срещата Путин - Тръмп започва в 13 часа

Няма ограничение за нейната продължителност

Той уточни, че лидерите на САЩ и Русия ще обсъдят състоянието и перспективите на отношенията между двете страни, както и редица други теми, съобщава РИА "Новости".

"Ние сме готови да разгледаме буквално всички ключови въпроси от двустранната и международната програма. Основната тема на разговора, разбира се, ще бъде състоянието и перспективите за развитие на руско-американските отношения ", каза Ушаков.

Финландия върна граничните проверки заради срещата Путин-Тръмп

Финландия върна граничните проверки заради срещата Путин-Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин ще се срещнат в Хелзинки

Освен това, руският президент Владимир Путин и държавният глава на САЩ Доналд Тръмп смятат да обсъдят едностранно оттегляне на САЩ от иранската ядрена сделка и продължаващата криза в Сирия.

"Очаква се, че лидерите също ще засегнат проблемите с договора за ядрените сили със среден обхват, включително в контекста на поставяне на съединения на военна основа в държавите -членки като Румъния", каза Ушаков ,

В допълнение, Ушаков каза, че Путин и Тръмп биха обсъдили ареста на руснаци в трети страни, по искане на американската страна, както и позицията на САЩ за борба с "Северен поток-2" и уреждането на ситуацията в Северна Корея.