Следственият комитет на Русия съобщи, че са проследили движението на Юлия Скрипал от дома й в Москва до летището преди да излети за Лондон и не са открили следи от отравяне, съобщава АП.

Бивш руски шпионин в критично състояние след нападение

Бивш руски шпионин в критично състояние след нападение

Сергей Скрипал е бил изложен на неизвестно вещество

Припомняме, бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха намерени в безсъзнание на пейка в английския град Солсбъри на 4 март. Британските власти установиха, че са отровени с бойно отровно вещество новичок. Лондон обвинява Русия за атаката, което категорично се отрича от Москва.

Юлия Скрипал живее в руската столица и е посетила баща си. Разследващите във Великобритания вярват, че несъзнателно тя може да е донесла от химикала.

Комитетът публикува видео от охранителна камера на летище "Шереметиево" в Москва. Следственият комитет поясни, че са проследили придвижването на Скрипал с такси и движението й около летището. Разследващите отбелязаха, че са установили самоличността на всички хора на полета на Скрипал и нито един от пътниците няма симптоми на отравяне.

По-рано руският посланик в ООН Василий Небензая заяви, че Великобритания умишлено е унищожила доказателства, свързани с отравянето на Скрипал.