Южна Корея регистрира 78 нови случая на коронавирус за последното денонощие, съобщава "Ройтерс".

Процентът на новозаразените остава сравнително стабилен, след като президентът Мун Дже-ин проведе спешна среща с икономически експерти, за да обсъди каква финансова помощ да получи обществото.

По данни на корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията броят на заболелите от COVID-19 в страната вече е 9 661, като смъртните случаи са се увеличили с 6 за последното денонощие, достигайки 158. Други 195 души пък са се възстановили от вируса, с което общият брой на излекуваните става 5228.

Южна Корея се стяга за "дълга битка" срещу коронавируса

Южна Корея се стяга за "дълга битка" срещу коронавируса

Страната отбеляза драстичен скок в новите случаи на заразени

През последните три седмици ежедневният брой на новозаразените в Южна Корея се движи около 100 или по-малко. Въпреки това властите затегнаха проверките по границите, тъй като продължават да се появяват малки огнища на заразата и броят на внесените случаи нараства. Най-малко 13 от последните случаи са били установени именно при чужди граждани, влезли в страната.

Вчера Южна Корея обяви, че всички пристигащи от чужбина ще трябва да останат под 14-дневна задължителна карантина. Мярката влиза в сила от 1 април.

Очаква се Мун да съобщи подробности за подкрепата на домакинствата по-късно днес. Той вече удвои планирания спасителен пакет за компании до $ 81,6 милиарда.

97-годишна жена се излекува от коронавирус в Южна Корея

97-годишна жена се излекува от коронавирус в Южна Корея

Жената се е оправила след двуседмично лечение