Южна Корея отчита забавяне на разпространението на коронавируса. В страната са регистрирани 114 нови случая и още шестима починали, пише "Дейли телеграф".

Коронавирусът опустошава световните финансови пазари
Обновена

Коронавирусът опустошава световните финансови пазари

Европейските пазари в Лондон, Париж, Франкфурт и Мадрид отвориха дълбоко в червена територия

Общо в страната има 7869 случая, 66 души са починали, съобщават от Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията. Здравните власти се опитват да ограничат новите огнища в страната, включително телефонен център в столицата Сеул.

Много по-малко случаи отчитат южнокорейските власти в сравнение с пика от 909 случая на 29 февруари. Но властите са убедени, че следващите дни ще бъдат решаващи в борбата срещу вируса в Южна Корея и правителството възнамерява да удвои усилията.

Пикът на епидемията от коронавирус в Китай е преминал

Пикът на епидемията от коронавирус в Китай е преминал

По-рано китайските власти съобщиха, че са регистрирани само 15 нови случая

Има 208 служители на един и същи етаж в телефонен център в Сеул, от които 80 са с коронавирус. Има потвърдени случаи и на други етажи в същата сграда, съобщава Си Ен Ен.

Други 553 служители от различни етажи в сградата са се самоизолирали.

Сградата е затворена и дезинфектирана. Районът около сградата е определен за "специална зона заради инфекциозно заболяване".

По последни данни на Университет "Джон Хопкинс" повече от 126 000 души в над 100 държави са носители на коронавируса. Над 4600 души са починали, а 68 000 са се възстановили.

Можете да следите случаите на коронавирус по света на инфографиките на Университет "Джон Хопкинс".