Полуостров Крим остана без електрозахранване от 15,25 часа местно време, съобщава "Криминформ".

"Целият Крим и Севастопол са без ток. Електричеството е прекъснато навсякъде. Търсим причината", каза източник пред медията.

Друг източник предположи, че електричеството може да е прекъснато заради проблем с енергийния мост от Кубан, който захранва Крим с ток.

От Кубаненерго потвърдиха за голяма техническата неизправност, като от компанията подчертаха пред медията, че очакват проблемът да бъде разрешен в рамките на два часа.

Освен това са прекъснати и мобилните комуникации.

Според предварителната информация причината е свързана с авария на подстанция "Таман", информира ТАСС, позовавайки се на източник.

РИА Новости съобщава, че в Севастопол не работят банки, терминали, търговски центрове и друг. На места се използват дизелови генератори за ток.

Малко по-късно лидерът на Крим Сергей Аксьонов написа във "Фейсбук", че електроснабдяването ще бъде възстановено в рамките на три часа.

Той поясни, че Крим е останал без електричество заради авария на подстанция "Таман". Аксьонов призова жителите да запазят спокойствие.

По-късно руската държавна компания Россети съобщи, че е възстановила електрозахранването в Крим, информира "Ройтерс". Компанията добави, че за около час е успяла да разреши проблема.